KÖPVILLKOR

Allmänt

Följande villkor gäller alla beställningar som görs av kunden hos Z8 Digital AB  (hädanefter ”oss”, ”vi” eller ”Tedlo”) via Z8 Digital AB.

När du slutför en beställning ingås ett avtal mellan dig och Tedlo, som gäller för din beställning vilket inkluderar eventuella frågor eller tvister som uppkommer som en följd av din beställning. Den version av villkoren som är tillämplig för din beställning är den version som finns tillgänglig på Tedlo.com vid den tidpunkt då du genomför din order. När vi har tagit emot din beställning skickas en bekräftelse till den e-postadress som du använde när du genomförde ditt köp. Tänk därför på att ange korrekt e-postadress då bekräftelsen kan behövas vid eventuell framtida kontakt med vår kundservice. Vi ber dig vänligen kontakta oss så snart som möjligt för det fall att bekräftelsen inte kommer fram till dig.

Vi ingår ej avtal med omyndig person utan målsmans tillåtelse.

Priser

Priser på sidan visas och markeras i SEK både inklusive och exklusive moms. I kundvagnen, och innan du slutför din beställning, ser du även vad fraktkostnaden är.

Vi förbehåller oss rätten att avbryta beställningar i de fall då kundens egna bilder inte håller tillräckligt hög kvalitet för tillverkning, samt vid tekniska fel.

Vi förbehåller oss rätten till prisändringar från tid till annan utan föregående avisering. Det pris som gäller för ditt köp är det pris som finns tillgängligt på Tedlo vid den tidpunkt då du genomför din order.

Frakt

Priserna på hemsidan är utan fraktkostnad om inget annat anges.

Tedlo använder Postnord, Best samt egen budbil som leverantörer för leverans av beställningar. De flesta beställningar skickas som brev. I de fall då värdet överstiger 2000 kr eller beställningens vikt överstiger 2 kg skickas ordern istället som paket.

För privatpersoner anländer paketet till närmsta postombud och avisering sker med brev.

För företag levereras paketet till angiven leveransadress utan avisering.

Leveranstid inom Sverige

Följande leveransvillkor gäller för leveranser inom Sverige:

Vi levererar normalt våra produkter inom 2-5 arbetsdagar.

Vi strävar alltid efter att leverera våra varor inom angivna tidsramar, men förseningar kan vid oväntade händelser förekomma. Vid eventuella förseningar kontaktas kunden så snart som möjligt via telefon eller e-post, varpå ny leveranstid bestäms. Om varan inte har kommit fram till angiven leveransadress inom 14 dagar, ber vi dig att kontakta oss, gärna via e-post eller telefon. Du har rätt att häva köpet om dröjsmålet är av väsentlig betydelse. I händelse av att leveranstiden överstiger 30 dagar har du alltid rätt att häva ditt köp.

Beställning med leveranssätt postpaket som inte hämtas inom 14 dagar returneras till oss. För det fall att försändelsen inte hämtas ut i tid står kunden för returfrakt kostnaden.

Tedlo står för transportrisken när varan levereras till dig. Kunden står dock för transportrisken när varan återsänds till oss, för det fall att en retur av vara är nödvändig.

Personuppgifter

Tedlo är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som samlas in i samband med din beställning. När du handlar hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress, e-postadress och telefonnummer. Det är uppgifter vi behöver för att kunna leverera ordern till dig, men även för att hantera eventuella reklamationsärenden och administrera senare beställningar. Kunden ansvarar själv för att leverans- och fakturaadresser är korrekt. E-postadressen kan komma att användas för utskick av vårt nyhetsbrev, prenumeration på nyhetsbrev kan enkelt avslutas.

Som kund har du rätt att ta del av den information vi har registrerat om dig. Du har även, bland annat, rätt att på begäran få dina uppgifter korrigerade eller raderade. Om du önskar ta emot sådan information ber vi dig kontakta oss på info@tedlo.com. Personuppgifterna lämnas inte ut till tredje part med undantag för inkassoärenden och till samarbetspartners i syfte att kunna hantera din order.

 

Betalning och beställning

Din order bekräftas när du klickar på “Slutför köp”.

Avbeställning

Du har möjlighet att avbeställa din vara fram till dess att leveransen har påbörjats, vilket görs genom att ringa oss på telefon: 08 654 74 90 eller maila oss på: info@tedlo.com. När väl leveransen har påbörjats kan du inte längre avbeställa leveransen. Vänligen kom ihåg att beställningar där din produkt innehåller en personlig design ej går att avbeställa efter att ordern har påbörjats.

Ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler gäller ej ångerrätten när köpet avser en vara som har tillverkats enligt konsumentens anvisningar eller som annars har fått en tydlig personlig prägel. När din beställning är skickad till produktion från oss avsäger vi oss därför ångerrätten, eftersom samtliga våra produkter produceras individuellt efter kundens önskemål.

Reklamation

Reklamationer godkänns vid tillverkningsfel samt vid skada i transport.

Om en vara av någon anledning behöver reklameras ber vi dig att kontakta vår kundservice via e-post på följande adress: info@tedlo.com. Du kan även kontakta oss via våra övriga kontaktuppgifter som omnämns ovan. Vi behöver ditt ordernummer, en beskrivning av felet samt helst ett foto på den felaktiga produkten. Vi kan komma att kräva att den felaktiga produkten återsänds tills oss för vidare kontroll. Om ett tillverkningsfel eller skada i transport konstateras, godkänns reklamationen. Kunden ersätts för eventuella returkostnader vid godkänd reklamation. Vänligen notera att en reklamation alltid måste göras inom skälig tid två (2) månader anses alltid vara skälig tid, dock senast inom tre (3) år efter det att du tog emot varan. Om en reklamation godkänns kompenserar vid dig i enlighet med reglerna i konsumentköplagen (1990:932) genom reparation av befintlig produkt, genom en ny likvärdig produkt, prisreduktion eller genom att du återfår din betalning för produkten (inkl. frakt- och returkostnader).

Vi återbetalar kunden senast inom 10 dagar räknat från det att avtalet har hävts på riktiga grunder. Återbetalning görs med samma betalningssätt som du använde när du genomförde köpet. För det fall att vi kräver att varan returneras för kontroll, görs full återbetalning under förutsättning att varan kommer oss tillhanda i väsentligen samma skick som den var när varan levererades till dig. Om en returnerad vara har använts eller hanterats i större utsträckning än som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion, har Tedlo rätt till ett avdrag för värdeminskningen på varan som kan uppgå till varans fullständiga pris.

Tvist

Vår ambition är alltid att lösa eventuella problem tillsammans med våra kunder. Om du har problem med en produkt som du har köpt från Tedlo och för det fall att du inte har lyckats lösa tvisten tillsammans med oss, kan du lämna in ett klagomål till:

Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se

Box 174

101 23 Stockholm

Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Du kan även kontakta konsumentvägledaren i din kommun eller, vid gränsöverskridande köp, skicka ditt klagomål till EU:s plattform för tvistlösning på nätet, vilken är tillgänglig på EC Online Dispute Resolution.

Klausurens giltighet

För det fall att delar av dessa villkor förklaras ogiltiga eller döms ut som verkningslösa av domstol eller tillsynsmyndighet, ska detta inte påverka giltigheten av återstående villkor.

Force Majeure

Tedlo undantas genom dessa villkor ansvar för skador eller förseningar som har sin grund i omständighet som ligger utanför vår kontroll. Exempel på sådana omständigheter är översvämningar, bränder, avbrott i arbete, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden och krig.